Det börjar med kärlek

Vad är våld? Konsekvenser av våld? Vilka varningssignaler finns det? Kvinnojouren Ulricehamn föreläser den 8 mars under internationella kvinnodagen, kl 13:00, om mäns våld mot kvinnor och om sitt arbete som jour. Information till dig som är utsatt, anhörig eller på annat sätt berörd. Ingen föranmälan, föreläsningen är öppen för alla och du hittar länk till föreläsningen här:
.
.

Studiecirkel 2022

Den 20 januari 2022 startar vår efterlängtade studiecirkel. Vi välkomnar alla kvinnor som vill lära sig mer om mäns våld mot kvinnor eller om ni är intresserade av att jobba ideellt hos oss på kvinnojouren. Studiecirkeln omfattar sex st föreläsningar. Anmälan och frågor ställs till info@kvinnojourenulricehamn.se.

Datum:

20/1 – normaliseringsprocessen
27/1 – vad är våld?
3/2 – vad är våld? (forts)
10/2 – härskartekniker och myter
24/2 – juridiska frågor
3/3 – jourkunskap

VÄLKOMNA!

Kvinnojouren Ulricehamn i Ulricehamns Tidning

Idag uppmärksammades kvinnojouren i den lokala tidningen inför det officiella öppnandet av jouren. Kvinnojourens ordförande Julia Olsson, tillsammans med styrelseledamot Mathilda Frilander och jourkvinnan Nataly Moreno intervjuades om det gångna årets arbete med att starta upp jouren och om vår tanke om framtiden. Läs hela artikeln här.


Styrelseledamoten Mathilda Frilander, ordförande Julia Olsson och jourkvinnan Nataly Moreno.
Foto: Pernilla Rudenwall, UT.

Vi öppnar upp!

Efter ett år av planering är vi äntligen här. På torsdag den 1 juli öppnar Kvinnojouren Ulricehamn sin jourtelefon och chatt för första gången. Mellan kl. 17:00 – 21:00 finns vi tillgängliga för samtal, råd och stöd. Framöver kommer vi ha öppet jourtelefonen varje måndag och torsdag mellan kl. 17:00 – 21:00. Du når oss även genom att mejla info@kvinnojourenulricehamn.se. Vi svarar så fort vi kan.

Juridiska frågor? Nu på torsdag, 1 juli, bemannas jourtelefonen av  biträdande jurist Mathilda Frilander från Anno Advokater i Jönköping. Har du som kvinna frågor av juridisk karaktär så ska du passa på att ringa på torsdag då Mathilda ger gratis juridisk rådgivning.